Shpjegimi i njohurive të pikselave me ngjyra për ekranin e ekranit LED

Të gjithë e dimë se pikselët janë njësia e përdorur për të llogaritur ekranet e ekranit LED, ashtu si pikat e pigmentit në skedarët e printimit me ngjyra të hapura nga softueri i projektimit në një kompjuter, kanë edhe një ton të vazhdueshëm. Nëse shtresa zmadhohet disa herë, do të konstatohet se këto tone të vazhdueshme në fakt përbëhen nga shumë pika pigmenti, të cilat janë njësia më e vogël e “piksele” që përbëjnë materialin e shtypur. Në mënyrë të ngjashme, pikselët në ekranet e ekranit LED janë zakonisht pika të vetme me ngjyra të shfaqura në ekran.
blej ekrane led me qira (2)
Sipas parimit të ngjyrës, e kuqe R, jeshile G, dhe bluja B njihen si tre ngjyrat kryesore. Këto tre ngjyra mund të kombinohen për të prodhuar çdo ngjyrë nga e zeza në të bardhë. Në klasifikimin e Ekran LED RGB ekranet, ka ekrane njëngjyrëshe, ekranet me dy ngjyra, dhe ekranet me ngjyra të plota.
Monokromi është relativisht i thjeshtë, thjesht zgjidhni një nga tre ngjyrat kryesore për të arritur shfaqjen monokromatike. Në aplikime praktike, Më shpesh zgjidhen dritat LED të kuqe. Në këtë rast, një dritë LED e kuqe është e barabartë me një piksel.
Ekrani i ekranit me dy ngjyra është i ngjashëm me një ekran të vetëm me ngjyra, për sa kohë që zgjidhni dy nga tre ngjyrat kryesore për të arritur ngjyrën e dyfishtë. Në aplikime praktike, shpesh zgjidhen e kuqja dhe jeshile. Kur e kuqja dhe jeshile ndizen njëkohësisht, e verdha mund të arrihet. Prandaj, një ekran me dy ngjyra mund të arrijë tre ngjyra: e kuqe, jeshile, dhe të verdhë.
Ekranet e ekranit LED me ngjyra të plota duhet të jenë në gjendje të shfaqin ngjyra të ndryshme nga e zeza në të bardhë, sepse ato duhet të shfaqin një larmi ngjyrash. Prandaj, Ekranet LED me ngjyra të plota kërkojnë tre drita, e kuqe, jeshile, dhe blu, për të formuar një piksel për të shfaqur një larmi ngjyrash. Në ekranet LED me ngjyra të plota, ato ndahen më tej në ekrane reale të ekranit me piksel dhe ekrane virtuale të ekranit me piksel. Për shkak të teknologjive të ndryshme të ekranit të përdorura, mënyra se si formohen pikselët është gjithashtu e ndryshme midis të dyjave.
Ekrani i ekranit virtual adopton teknologjinë virtuale të pikselave, i cili përdor teknologjinë e multipleksimit LED. I njëjti tub që lëshon dritë LED mund të kombinohet katër herë me tubat ngjitur me dritë LED (fund, fund, majtas, kombinimi i duhur). Për ekranet e brendshme të ekranit me ngjyra të plota, komponenti kryesor është bordi i njësisë. Pllaka e njësisë përbëhet nga tre drita të montuara në një sipërfaqe, të cilat përmbledhin 1 e kuqe, 1 jeshile, dhe 1 LED blu ndizet së bashku për të formuar një piksel.
Na WhatsApp