Katër metoda për të përmirësuar cilësinë e lartë të ekraneve LED me ngjyra të plota

1、 Përmirësoni kontrastin e ekraneve LED me ngjyra të plota
Kontrasti është një nga faktorët kryesorë që ndikon në efektet vizuale. Në përgjithësi, aq më i lartë është kontrasti, aq më i qartë dhe më real është imazhi, dhe sa më të gjalla dhe të gjalla të jenë ngjyrat. Kontrasti i lartë është shumë i dobishëm për qartësinë, përfaqësim në detaje, dhe përfaqësimi i imazheve në shkallë gri.
blej ekrane led me qira (4)
2、 Përmirësoni nivelin e shkallës gri të ekraneve LED me ngjyra të plota
Niveli i shkallës gri të një ekrani LED i referohet nivelit të ndriçimit që mund të dallohet nga më i errëti tek ai më i shndritshmi në një ngjyrë të vetme kryesore. Sa më i lartë të jetë niveli i grisë i një ekrani LED me ngjyra të plota, aq më të pasura dhe më të gjalla janë ngjyrat; Ne te kunderten, ngjyra e ekranit është e vetme dhe ndryshimet janë të thjeshta. Rritja e nivelit të grisë mund të rrisë shumë thellësinë e ngjyrës, duke rezultuar në një rritje gjeometrike të hierarkisë së shfaqjes së ngjyrave të imazhit. Në ditët e sotme, shumë prodhues të ekraneve LED me ngjyra të plota mund të arrijnë një nivel gri prej 14 bit ~ 16 bit, duke e bërë hierarkinë e imazhit të dallojë detajet dhe efektet e shfaqjes më delikate, realiste, dhe plot ngjyra.
3、 Zvogëloni hapësirën e pikave të ekraneve LED me ngjyra të plota
Reduktimi i ndarjes së pikave të video mur LED me ngjyra të plota mund të përmirësojë shumë qartësinë e ekranit, sa më i vogël të jetë hapësira e pikave, aq më i lartë është densiteti i pikselit për njësi sipërfaqe të ekranit LED me ngjyra të plota, dhe sa më shumë detaje që mund të shfaqë, duke e bërë ekranin më delikat dhe më real.
4、 Kombinimi i ekraneve LED me ngjyra të plota me procesorët video
Procesorët e videove LED mund të përdorin algoritme të avancuara për të modifikuar sinjalet me cilësi të dobët të imazhit, kryejnë një sërë procesesh të tilla si deinterlacing, mprehje buzësh, kompensimi i lëvizjes, etj., përmirësoni detajet e shfaqjes së imazhit, dhe përmirësoni cilësinë e shfaqjes së imazhit. Përdorni algoritmet e shkallëzimit të imazhit të procesorit të videos për të siguruar që imazhet e videos janë të shkallëzuara për të ruajtur qartësinë maksimale dhe nivelet e shkallës gri; Përveç kësaj, procesori i videos duhet të ketë opsione dhe efekte të pasura të rregullimit të imazhit për të përpunuar ndriçimin e figurës, kontrast, dhe shkallë gri për të siguruar që ekrani i ekranit LED me ngjyra të plota nxjerr një imazh të butë dhe të qartë.
Na WhatsApp