si të bëni një punë të mirë në mbrojtjen ndaj lagështirës dhe shpërndarjen e nxehtësisë së ekraneve LED?

Komponentët e brendshëm të ekraneve LED me ngjyra të plota video janë gjithashtu komponentët elektronikë më të nxehtë, të tilla si rruaza LED, IC-të e shoferit, kaloni furnizimin me energji elektrike, etj.
1、 Rezistent ndaj lagështirës dhe shpërndarjes së nxehtësisë, një kontradiktë natyrore
Komponentët e brendshëm të Ekran video LED Ekrani janë komponentë MSD (pajisje të ndjeshme ndaj lagështirës). Pasi të hyjë lagështia, ka shumë gjasa të shkaktojë oksidim dhe korrozion të rruazave të lehta, Pllakat PCB, furnizimet me energji elektrike, dhe komponentë të tjerë. Prandaj, modulin, strukturën e brendshme, dhe shasia e jashtme e ekranit LED duhet të projektohet me kujdes për lagështi dhe hidroizolim.
Dizajni i dobët i shpërndarjes së nxehtësisë mund të shkaktojë oksidim të materialit të ekranit, duke ndikuar në cilësinë dhe jetëgjatësinë. Nëse nxehtësia grumbullohet dhe nuk mund të shpërndahet, mund të shkaktojë mbinxehje dhe dëmtim të komponentëve të brendshëm të LED, duke çuar në keqfunksionime. Prandaj, shpërndarja e mirë e nxehtësisë kërkon një strukturë transparente dhe konvektive, gjë që bie ndesh me kërkesat për parandalimin e lagështirës.


2、 Si të mbroni njëkohësisht ekranin LED nga lagështia dhe shpërndarja e nxehtësisë
Si të arrihet një qasje e dyfishtë ndaj temperaturës së lartë, lagështia, dhe ngrohjes?
Hyrja në mot të nxehtë dhe të lagësht, duke u përballur me kontradiktën në dukje të papajtueshme midis lagështirës dhe shpërndarjes së nxehtësisë, kjo në fakt mund të zgjidhet me zgjuarsi përmes harduerit të hollë dhe dizajnit të përpiktë strukturor.
(1) Reduktimi i konsumit të energjisë dhe instalimi i pajisjeve të ftohjes dhe shpërndarjes së nxehtësisë janë mënyra efektive për të shpërndarë nxehtësinë nga ekrani. Në dizajnin e instalimit të ekranit, një numër i caktuar tifozësh ftohës dhe kondicionerësh janë instaluar në pozicione të arsyeshme bazuar në madhësinë e zonës së ekranit. Kur ekrani arrin një temperaturë të caktuar gjatë përdorimit, do të ndizet automatikisht.
(2) Përmirësimi i procesit të prodhimit të moduleve është gjithashtu një prioritet kryesor. Kuptohet që optimizimi i strukturës së komponentëve elektronikë PCB kryhet për t'i thjeshtuar dhe rregulluar ato në mënyrë të arsyeshme, dhe për vulosje përdoren materiale me përçueshmëri të lartë termike, ndërkohë që plotëson nevojat për hyrje pa probleme të avullit të ujit dhe shpërndarjen e nxehtësisë së komponentëve.
(3) Optimizimi i arsyeshëm i strukturës së kutisë mund të luajë një rol vendimtar. Për sa i përket materialeve të shasisë, rezistenca ndaj shpërndarjes së nxehtësisë dhe oksidimit, Përzgjidhen materiale alumini me cilësi të lartë. Pjesa e brendshme e shasisë adopton një arkitekturë hapësinore me shumë shtresa për të formuar një strukturë të përgjithshme transparente dhe konvektive të shpërndarjes së nxehtësisë, të cilat mund të përdorin plotësisht ajrin natyror për shpërndarjen e nxehtësisë me konvekcion, duke marrë parasysh si shpërndarjen e nxehtësisë ashtu edhe vulosjen, dhe duke përmirësuar besueshmërinë dhe jetën e shërbimit

Na WhatsApp