HTL Display has more than 11 years of experience in high quality LED display screen manufacturing, and we carry out strict inspection for each step: PCB inspection-solder paste printing-SMT machine-module kit assembly-semi finished board inspection-reflow soldering-aging test-repair, the functional and reliable LED displays can be delivered to you finally.

quality led displayQuality material is the first and foremost
The final performance of the quality of the LED display depends on the quality of its raw materials. We must confirm the choice of raw materials before production.

led module testПотврдете ги деталите со клиентите
Откако ќе се потврди нарачката, деталите за производот мора да се потврдат со клиентот неколку пати, вклучувајќи го и логото, структура, и други детали.

водено собрание на кабинетАжурирајте се со процесот на производство
Кога производството е во тек, ќе направиме видеа или слики за клиентите да проверат што се случува за да го дознаат напредокот на нарачката. Ние сме транспарентни со сите наши процедури.

Напреден објект

Автоматска производна линија

Работилница без прашина

Тестирање на возраст -1

Тестирање на возраст -2

Тестирање на возраст -3

Готов производ

балансот на белата боја

Готов производ

Карактеристики на производот
1. Висококвалитетни LED диоди
За надворешни LED диоди, ние избираме Nationstar LED која има висока доверливост, висок контраст, широк агол на гледање, и добра конзистентност за да се задоволи потребата за изведување висока осветленост, висока стапка на освежување, висока сива боја, и задржување на природната боја со најдобра униформност на бојата.

2. Маска за LED модули

Ја користиме најдобрата чиста црна маска со ловер, не е отсјај за да се постигне висок контраст. За апликации на надворешни LED дисплеи кои може да имаат директно сонце, ќе ја зголеми јасноста на прикажаните содржини.

3. Возење IC
За да постигнеме најдобри визуелни перформанси на нашиот внатрешен и надворешен LED дисплеј, го применуваме најдобриот ИЦ за возење, како што е MBI5124, SUM16136 со висока стапка на освежување, високо ниво на сиво со најновите технологии, а исто така конфигурирајте ја оптималната ефикасност на осветленоста преку софтверот за LED екран.

4. LED дисплеј со висока осветленост со ниво на осветленост >8000 Гниди
Ќе имаме 48 тест за стареење со часови за секој модул за LED дисплеј. По ова, подолу може да се наведат софистицирани чекори:
Склопување на кабинетот – конфигурација на софтверот – проверка на LED дисплејот – етикетирање – тест на висок напон – тест за отпорност на заземјување – QC – пакување.
По пакувањето, ќе организираме пратка која може да им служи на клиентите ширум светот.
Сите овие чекори ни овозможуваат да имаме можност да им донесеме на нашите клиенти SMD надворешен LED екран со 8000 гниди (cd/m2) осветленост. LED дисплејот со висока осветленост ви дава поголема слобода за местата за инсталација, и повисок визуелен ефект.
5. Соодветна способност за заштита, Овозможете ја безбедноста и издржливоста на вашиот екран
All our outdoor LED display series can reach IP level of at least IP65, which can protect your screens from moisture, прашина, вода, and other kinds of external pollution effectively!
For every LED cabinet before shipping we will test them in our professional testing workshop for you, and we can send you the videos and pictures if you need, assuring your purchasing process.
6. Quick and Easy Serviceability
(1) Frontal Service Available
LED display module, LED light bead, напојување, and data hub can be replaced from front without the hassle.
(2) Magnetic Modules
Easy removal of LED modules comes from the magnetically secured design allows quick service with simple tools.
(3) Quick Release Cabling
Internal cabling can be released quickly without complex tools.