Анализа на трите главни странски пазари за LED екрани

Конкуренцијата на домашниот пазар на LED екрани е многу жестока, и многу Производители на LED екрани го свртеа своето внимание кон меѓународниот пазар. Значи, каде се главните пазари за кинеските компании со LED екрани за истражување во странство?
купи LED екрани за изнајмување (1)
1、 Пазар на екран со ЛЕД со мал чекор
Домашниот пазар на LED екрани, поради избувнувањето на LED диоди со мали чекори, го поттикна брзиот раст на урбаните системи за примена на комерцијални екрани и стана нова точка на раст во индустријата за апликации за LED дисплеј. Во последниве години, бројни компании инвестираа во истражување и производство на LED дисплеи со мал чекор, а тонот на точки континуирано се намалува, достигнувајќи P0.7. Сепак, под P1.0, поради ограничената цена и ограниченото масовно производство, најмногу постои како лабораториски производи. Моментално, P1.2 и P1.6 постепено стануваат мејнстрим на домашниот пазар, додека P1.6 главно се користи на прекуокеанските пазари, особено во Европа и Америка. Можеме да видиме и увид на трендовите на пазарот на мали растојанија на прекуокеанските пазари од продажните перформанси на различни претпријатија во првиот квартал од оваа година.
2、 Пазар за изнајмување на екрани
Пазарот за изнајмување може да биде најактивната област на пазарот на LED екрани. Во последниве години, пазарот за изнајмување на LED екрани во Кина брзо се разви, особено по долгиот свиток на ЛЕД традиционалното кинеско сликарство претставено на 2008 Олимпијадата во Пекинг. Пазарот за изнајмување на ЛЕД екрани има искусен континуиран развој со голема брзина многу години, и обемот на пазарот за изнајмување продолжува да се шири. Нејзините главни области на примена постепено се проширија од големи културни претстави и големи спортски настани до конференции со висока класа, големи изложби и други комерцијални пазари. Згора на тоа, со појава на мал простор, пазарот за изнајмување се шири на повеќе полиња.
Изгледите на пазарот за изнајмување се немерливи. Пресметано исклучиво во областа на сценографијата, глобалниот пазар на LED сцена достигна 740 милиони американски долари оваа година, зголемување од година во година од 14%. Се очекува дека стапката на раст благо ќе забави во наредните години, но сепак ќе го задржи жешкиот тренд на раст. Од страна на 2020, се очекува скалата да се зголеми на 1 милијарди американски долари. На странските пазари, како што се развиените економии како Европа и Америка, главни клиенти на LED екраните за изнајмување се некои големи крајни корисници, како што се компаниите за изнајмување, филмски и телевизиски компании, итн. Имаше жестока пазарна конкуренција на пазарот за изнајмување од средна до висока класа, особено на европскиот и американскиот пазар. Од честите појави на производи за изнајмување од висока класа од домашни претпријатија на разни изложби во странство, можеме да го видиме ентузијазмот на производителите на LED екрани за овој пазар. Многу компании веќе процветаа на овој пазар, заземајќи значителен пазарен удел на европскиот и американскиот пазар.
3、 Традиционален пазар за рекламирање
Со напредокот на технологијата за LED дисплеј, тоа е неповратен тренд за LED екраните да се прошират во различни сегментирани пазарни области. Сепак, во некои посебни области, традиционалниот пазар на LED екрани сè уште има силна виталност и добри пазарни перформанси. Во однос на сегашниот пазар на LED екрани, иако малиот пазар на терени и изнајмување има значителен пазарен удел во странство, непобитен факт е дека LED дисплеите сè уште заземаат голем пазарен удел на традиционалниот пазар на рекламирање.
Резиме: Тековниот прекуокеански пазар за LED дисплеи формираше три главни боишта претставени со мал терен, лизинг на отворено, и традиционално рекламирање.
WhatsApp нас