Технологија на LED растерски екран со LED завеса.

Постојат различни типови на LED екрани, а со цел да се исполнат различни ситуации на склопување во секојдневна употреба, има завеси и растерски екрани.
1. LED екраните за завеси и LED екраните за решетки главно се користат за големи проекти за прикажување во реално време и внатре и на отворено, а екраните за завеси почесто се користат за изнајмување на сцена од големи размери;
2. За да се обезбеди доволна осветленост на инженерските пиксели на реалноста на отворено, предниот дел на модулот е запечатен со силикон за третман на хидроизолација. Бојата на силиконот може да се усогласи според барањата на проектот и картичката за боја, што го прави совршено координиран со бојата на надворешните ѕидови на зградата;
3. Излезната линија на модулот е изработена од силиконска жица со одлични перформанси на високи и ниски температури, опремен со професионални водоотпорни споеви и прецизно дизајнирана целосно запечатена водоотпорна структура со ниво на заштита од 1P67. Може да се прилагоди на различни средини со внатрешна и надворешна температура и влажност, со опсег на работна средина од -20 и +80 степени Целзиусови, и може да работи на дожд;
4. Повеќе нивоа на модули може да формираат ѕид со целосен екран во боја;
5. Може да се користи како линеарен извор на светлина наместо дигитална цевка, а ефектот на осветлување на изворот на светлина на поврзувачката точка е поразличен и општ;
6. Може произволно да се комбинира со различни форми, лесен за инсталирање, без да влијае на оригиналниот изглед и структура на објектот;
7. LED дисплеј за завеси екраните и екраните со LED решетки може да се користат на отворено и внатре, бара транспарентност, голем проред на пиксели на екранот, и одреден декоративен ефект за прилики за прикажување на голем екран. Тоа е производ за примена на LED дисплеј помеѓу обичните конвенционални екрани за прикажување и осветлувањето за осветлување;
8. Единицата за прикажување е во форма на лента и може да се состави во различни неправилни екрани, како што е површината за прикажување на внатрешниот лак, надворешна површина на приказот на лакот, Површина на прикажување на внатрешен круг, S површина на екранот, сферична форма, итн., со приказ ефекти кои не можат да се постигнат со обични конвенционални екрани;
9. Екраните со LED завеси и екраните со ЛЕД решетки ги имаат предностите на малата тежина, добра отпорност на ветер, лесна инсталација, добри перформанси за дисипација на топлина, практично одржување на предниот и задниот дел, добри водоотпорни перформанси, добри сеизмички перформанси, ниска цена на рамка за помошна инсталација, и без бучава од вентилаторот;
10. Кога LED екраните за завеси и LED дисплеите за решетки се користат на отворено, одобрувањето може да се направи во форма на осветлување на зградата, заобиколувајќи ги бариерите за одобрување на комерцијалниот екран.
WhatsApp нас