5G LED видео дисплеите ќе бидат идните трендови

Како да се комбинира 5G со LED дисплеи, исто така, ќе стане прашање што индустријата за LED дисплеи мора да го разгледа во новата ера. Појавата на нови технологии е неизбежна за општествениот развој. Доаѓањето на ерата на 5G е неизбежен резултат на континуираниот технолошки напредок. Ако компаниите за LED дисплеј сакаат да ја искористат можноста за 5G, тие мора да напредуваат и активно да се стремат кон напредок, континуирано истражувајте на потенцијалниот пазар на 5G дисплеи во иднина, и постојано негувајте и истражувајте ги новите прикази во иднина.
внатрешен надворешен led ѕид (3)
Прво, Компаниите за LED дисплеј треба да ги искористат своите постоечки технолошки ресурси за да спроведат прелиминарно истражување на пазарот на 5G. Доаѓањето на ерата на 5G целосно ќе ја воведе ерата на Интернет на нештата, што ќе донесе можност за прикажување и во индустријата за LED дисплеи. Интернетот на нештата треба да се претстави преку терминал за прикажување, што носи огромна побарувачка на пазарот во индустријата за LED екрани. Покрај тоа, исто така ќе донесе револуционерни промени во ефектот на екранот на LED дисплеите. Во денешно време, со континуираната зрелост на технологијата, комбинација на голо око 3D, VR, АР, а технологиите „Интернет на нештата“ се повеќе ќе се применуваат на сцената во областа на сценската убавина, донесување на луѓето поуникатни, висока прецизност, и извонредно визуелно искуство. Во исто време, ќе бидат ископани повеќе предности на LED дисплеите. Развојот на мрежната технологија и подобрувањето на брзината можат органски да ги поврзат изолираните LED дисплеи расфрлани наоколу, формирање на споделување ресурси и постигнување интеракција помеѓу екраните. Во исто време, со бумот на паметните градови, во областа на паметниот транспорт, LED екрани на столбови на отворено, исто така, може да биде опремен со 5G технологија. Екраните со LED столбови се опремени со голем број сензори за автоматско прилагодување на осветленоста, приказ на температура, влажност, слики од камерата, текови на пешаци и возила во реално време, и собирајте ги и пренесете ги овие податоци до облакот, станувајќи еден од раните влезови за собирање големи податоци во градењето паметни градови.
Во споредба со 4G, 5G мрежите имаат поголеми брзини на пренос, но тие се уште се во фаза на истражување. За да има поголем опсег на зрачење, поголема стабилност, и поширока покриеност како 4G мрежи, потребно е да се платат поголеми трошоци. Соочени со високи трошоци, ова е несомнено огромен предизвик за многу компании со LED екрани. Да се ​​здобијат со удел на овој пазар во развој во иднина, исто така бара поседување доволен капитал и акумулирана технологија. За клиенти на терминал за прикажување, нивната перцепција за 5G сè уште не е јасна, а напредокот на корисниците кои се префрлаат на 5G очигледно не е многу брз. Како да ги натерате клиентите да прифатат и да користат 5G е исто така голем предизвик со кој треба да се соочат производителите на LED екрани. Исто така, неопходно е да се едуцираат потрошувачите и да им се помогне да се прилагодат на новите прикази. Оваа серија проблеми треба активно да се истражи и реши од компаниите за LED дисплеј.
WhatsApp нас