Која е разликата помеѓу одржувањето на предниот дел и одржувањето на задниот дел на LED екраните?

Тешкотијата во одржувањето на LED екраните стана болна точка за многу клиенти. За клиенти кои прифаќаат вградена или ѕидна инсталација, работата за одржување и поправка стана многу тешка, што може да се каже дека влијае на целото тело. Производите со LED екран не само што треба да се усогласат со стандардизацијата, но, исто така, треба да се задоволат едноставноста за да се задоволи зголемената побарувачка на масовниот пазар.
внатрешен надворешен led ѕид (2)
Воведувањето на LED дисплеи за пред одржување фундаментално ги решава болните точки на сложеното одржување. Во процес на одржување на LED екранот, ако има дефект на екранот, едноставно одвртете го од предниот дел на екранот за да го поправите или замените неисправниот модул, олеснување на одржувањето на LED екранот.
Која е разликата помеѓу предното и задното одржување на LED екраните?
Кога станува збор за одржување, методите за одржување на LED екраните главно се поделени на предно одржување и задно одржување. Која е разликата помеѓу овие два методи на одржување?
Предно одржување: Карактеристика на предното одржување е тоа што заштедува простор. За внатрешен или вграден, ѕидни структури, просторот е исклучително вреден, така што нема да остане премногу простор како канал за поправка. Така, претходното одржување може во голема мера да ја намали вкупната дебелина на структурата на LED екранот, што може добро да се интегрира со околината на зградата и да заштеди простор додека го обезбедува ефектот. Сепак, оваа структура бара многу високо ниво на функција за дисипација на топлина на опремата.
Пост одржување: Предноста на пост-одржувањето е што има малку пониска цена и е погодна за сценарија за инсталација како што се типови на покриви и столбови, правејќи ја инспекцијата и одржувањето погодно и ефикасно. За голем LED дисплеј екрани инсталирани на надворешните ѕидови на зградите, каналите за одржување мора да бидат дизајнирани така што персоналот за одржување може да врши одржување и поправки од задниот дел на екранот.
Дизајнот за одржување на предниот дел станува важен тренд во развојот на LED дисплеи, и предните LED дисплеи за одржување, исто така, ќе бидат полни со широки пазарни изгледи, донесување извонредно визуелно искуство и сосема ново корисничко искуство за клиентите.
WhatsApp нас